Äventyrare i sitt rätta element

Vi har nu spenderat ett par dagar i den nordvietnamesiska bergsbyn Sapa. Hit kommer äventyrslystna och hurtiga människor ifrån hela världen för att gå på turer och vandringar bland bergen och gamla ortbefolkningens byar. Simon och Malin jobbar lite mer:

- vart tror du den här stigen leder?, Simon
- jadu, vi får väll se?, Malin

Detta har lett till en del glada miner och skratt hos ortsbefolkningen när de ser två vilsna turister som stampar runt i deras kohage eller risfält... Skam den som ger sig!

Igår besökte vi Bac ha market. Det är en söndagsmarknad där folket kommer ner ifrån sina byar och spenderar storkovan på att köpa allt möjligt av varandra. Allt ifrån hembränt majsvin till kossor. Sen käkar de alla ihop den goda maträtten släng i allt ifrån en styckat gris i kastrullen och tillsätt kryddor. Vi käkade micropizza den kvällen...

Idag åt vi på en liten restaurang som gjorde grymma vårrullar, restaurangen bestod av ett rum med 6 bord och hela familjen var med i rummet, Malin fick dela ut high-fives till den minste som kanske var 4. När vi lämnade restaurangen kom det in ett danskt par, vi tipsade om vårrullarna sen sa Malin hoppas det smakar på en blandning av Norska och Svenska så de såg ut som frågetecken :) men hon försökte iaf

Första vandringarna längst med risfälten.


Bac ha market 


Bac ha market 

Hanoi


Ska vi vara försiktiga på resan eller ska resan se upp för oss?

Det har nu gått 3 dagar i Hanoi, här är det full rulle. Hanoi borna är ständigt påvägen någonstans med sina mopeder, ibland 2-3 st på en moped i 60 knyck längs smågatorna. Man lever farligt i trafiken då de kommer i vågor av hundratals och ibland finns det ingen hejd på hur många det kan komma. En gammal gubbe höll idag upp sin käpp för att visa "här kommer jag" samtidigt som han korsade en rondell, hand i hand med sin gumma i snigelfart. Vi har skickligt (turligt) nog klarat oss bra i den vilda trafiken... Malin har dock gått in i två stillastående mopeder istället :)

Första passkontrollen

Hejsan folket
Efter nästan 24 timmar på resande fot kom vi äntligen fram till Hanoi. Vi gick då fram till killen i visumdisken och förklarade att vi ska vara i Vietnam i 30 dagar, han pratar d tänker å lite på vietnamesiska och pekar bort till passkontrollen. Trötta som vi är så går vi dit och passerar gränsen och att visumet får vi fixa sen... Men det ni, det går inte fick vi reda på! Så vi har nu 15 dagar att spendera i Vietnam och sedan blir det en liten bounsresa ner till Kambodja där det blir lite bad och sol :)

RSS 2.0