SaPa

Efter två rehabiliteringsdagar ifrån förkylning och andra västerländska virus så bestämde vi oss för att gå en guidad tur mellan tre byar med en lokalbo ifrån Hmong stammen. Turen avtog ifrån byn där vi bodde, ut genom den nordöstra dalen. Snabbt fick vi med oss tre små gummor varav en bar ett barn på ryggen, med oss.



De tre gummorna tyckte det var lite underligt att Malin inte tordes gå över de sönderfallna broarna i trä över ravinerna och floderna, så de höll henne i handen medan vi gick.

Givetvis halvvägs på turen så skulle gummorna gå hem, så då plockades varorna fram som vi skulle köpa. Vi var dock förberedda på detta och tog fram en liten bunt på ca 25kr och sa att det var allt vi hade med oss. Så vi fick tre små armband innan turen gick vidare.


Det var en jättefin tur, känslan av en helt annan värld där bland risfälten och människorna som levde i hyddor på bergskanten och alla barn som lekte med det dom fick tag i ute i naturen. Vi fick lära oss en hel del av våran guide samtidigt som vi fick lära henne engelska glosor :) Här uppe bland bergen ska man veta att det är kvinnorna som bestämmer, de gör allt medan männen inte har mycket att säga till om, de får va med sin ko!

Efter en veckas tid uppe i SaPa har alla försäljare lärt känna oss och hugger tag i alla andra nyanlända turister, så på fredagen blev det nattåg tillbaka. 

Dagens tips: hur man sover på ett nattåg mellan Lao Cai och Hanoi i en kupé med "hard beds" (borde heta stonebed)?

Svar: ... Man gör det inte...
Tillslut somnar man förhoppningsvis av sömnbrist...

God natt!

Och på toppen av det hela började han som sover bredvid snarka som en gris med megafon... Hakuna matata

Kommentarer
Postat av: Anonym

Om till o med Malin hade svårt att sova, ja då är de illa. / gärda

2015-02-04 @ 06:43:11
Postat av: Adrian & Maria

Nu som först har vi hittat kommentarrutan :) Det är så spännande att få se var ni far fram - Vilket vackert landskap i Vietnam och vilka fantastiska skulpturer ifrån Ankor Wat och Kambodja.

2015-02-21 @ 10:38:21
Postat av: Adrian & Maria

Simon är bra på att hitta udda stigar i regnskog m.m. så Malin var på din vakt beredd med skavsårsplåster och bra skor;)

2015-02-21 @ 10:40:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0