Singapore

Nu ligger vi i våra korgstolar uppe på taket igen och skriver med skylinen av Singapore som lyser upp bakgrunden. 



Vi har precis ätit en buffé där man kunde plocka rätter ifrån:
Japanska köket (sushi/sashimi)
Kinesiska köket
Indiska köket
Västerländska köket
Ostbuffé
Kakbuffé
Glassbuffé
Chokladfontän
Med mera...
Har nog aldrig varit så här mätt på goda saker förut (kungskrabban, ålen, flanksteken och banankola-pajen fick en stjärna i kanten). Jag (Simon) kan ärligt erkänna att jag blev storslagen av buffémästaren Malin i bufféätartävlingen, Malin trodde jag skämtade när jag sa att ja började bli mätt efter 3e tallriken och bara skrattade, vilken kämpe hon är :)


Annars så har den här dagen bestått av att ligga raklång och sippa på barnförbjudna drycker, plaska i poolen och motionera svettlökarna i den extremt varma bubbelpoolen.




Men våran Singapore vistelse har inte enbart bestått av poolhäng och bufféer på 5-stjärniga hotell. Inför våran resa hit har vi hört historier ifrån den ena och den andra, alla har på något sätt smygförälskat sig i staden och landet, vilket framgår av deras berättelser och upplevelser. Vi kan bara hålla med om att det finns något speciellt med den här staden, det är en fin blandning av avslappnad, ledighet, lyx och mångsidighet. Vi har givetvis förälskat oss i den här takpoolen på Marina bay sands, men ifrån den lyxen så fastna vi väldigt mycket för de arabiska kvarteren med de fina små barerna och butikerna. Vi bodde de första 4 nätterna i Little india, där vi fick uppleva hetsen av det indiska folket och deras kära shoppingcenter "Mustafa Center".

Våran första dag här så firade vi det kinesiska nyåret vilket inträffade den 18e feb i år, nu är det "year of the goat" och det firade vi med kineser, getstatyer och fyrverkeri nere i chinatown.


Våran andra dag så gick vi runt i downtown och kikade in i några utav de 106 shoppingcenter som den här staden har att erbjuda. Det vart en lång promenad som avslutades med massage och öl på hotellrummet.

På den tredje dagen var det dags, vi gav oss ut tidigt på morgonen (tidigt enligt Simon) till den konstgjorda ön Sentosa för att där gå på universal studios och åka karuseller. Där träffade vi härliga figurer som Shrek och jobbade oss igenom Jurassic Park med mera, bästa åkattraktionen var Transformers som bjöd på lite pirrande i de nedre regionerna.






Den fjärde dagen blev det att besöka den omtalade gatan "Orchard road" en ändlös gata full av shoppingcenter och butiker. Konsumtionen här är lika fascinerande som skrämmande och bjuder på enorma kontraster jämfört mot våra tidigare destinationer Vietnam och Kambodja. Det blev lite shopping såklart.



Givetvis har vi hunnit med att dricka ett par Singapore Sling på orginalbaren Longbar i hotellet Raffles. Där man fortfarande fick kasta hur mycket jordnötter man vill på golvet. Förr i tiden gjorde generalen detta för att ingen skulle kunna smyga sig på dem. Simon 26 blev plötsligt 6 år igen...

Och nu är vi här. Imorgon flyger vi vidare till syndernas ö Bali och där vidare till Gili-öarna för att inta solstolarna och "cheap beer" positionen.

Kommentarer
Postat av: Monica

Det verkar inte gå någon nöd på er iallafall! Ha det gott!

2015-02-22 @ 16:45:55
Postat av: Mimmie

Hade sentosa förändrats en del? Är de något i Singapore som är sig likt?

Svar: singapore var som
en ny stad, och Sentosa med! galet mycket som kan hända på 7 år ;)
Malin Hammar

2015-02-23 @ 06:49:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0