Gili


Det har gått 7 dagar här på ön Gili Air, det känns som det har gått en månad eller en dag, man kan inte riktigt säga för ena sekunden dyker man med sköldpaddor och den andra sekunden ligger man med en kaffelatte/mojito/bintang i handen på en solstol. En sak gör man dock inte, man kollar aldrig på klockan. Mat och sov klockan har kickat igång för länge sen och den följer alla som är på öarna.


Simon har nu hunnit med fyra dyk medan Malin har gjort två. Simons första dyk någonsin gjordes ute vid en dykplats långt ute på öppet hav som heter "Takat penyu", det var en korallformation som dök upp mitt ute i det blå och bjöd på syner som havsormar, blåsfiskar, krabbor, humrar, räkor och även en hel del clownfiskar (Nemo). Dykinstruktören blev helt paff när det visade sig att Simon hade gjort hela poolövningarna samt en timmes dyk på en tank med bara 170Bar så efter det blev de ganska bekväma med att ha med honom ner. 

Andra dyket dagen därpå blev till "Marlin hill" där fick de se 8 sköldpaddor, en som hade ett skal på över en meter och tillhörde typen green turtles. Lata och glada djur som tycker det är lite intressant med dykare. Den morgonen gjorde Malin en liten påminnelse kurs för att friska upp kunskaperna igen. På eftermiddagen hade Simon tenta och det löste sig fint för han hade läst igenom det mesta i boken :)


Den tredje dagen så bar vi oss ut tillsammans på morgonen för att ge oss ner på djupet igen. Den här gången till en plats som heter "Meno Wall". Efter vi gjort den klassiska bakåtvolten i vattnet och samlat ihop oss så gjorde instruktören Jacob (ifrån Holland) tummen ner för att vi dyka ner under ytan. Simon och Jacob började sjunka ner medan Malin låg och flöt som en kork och ville inte sjunka. Jacob fick då simma upp igen och ge Malin en extra vikt så hon kunde sjunka. Väl nere på botten gjorde Simon undervattensnavigations övningar medan Malin flöt och stirrade en en sköldpadda som bestämt simmade över till henne så fort hon kom ner.


Vid den här dykplatsen så följde vi en korallvägg med strömmen, så det var bara att ligga och flyta till slutet av ön samtidigt som man njöt av utsikten av färgglada fiskar, bläckfiskar och koraller. När vi närmade oss upplockningsplatsen så blev sikten sämre och man kunde tillslut bara se en meter framför sig. Simon och Jacob skulle göra lite övningar, men fick avbryta då Malin bestämde sig för att leka blåsfisk igen och vips så låg hon uppe och plaska på ytan igen :)

Vi åkte tillbaka till ön och käka en välbehövlig lunch på vårt stammishak. När eftermiddagen närmade sig var det dags för dyk två. Den här gången åkte vi inte så lång, dykplatsen heter "Paradiso" och ligger bara runt hörnet av udden på ön. Nu så skulle vi bestämt klara oss med mindre vikter. Det började bra, Simon kom ner och Malin var påväg. Halvvägs påvägen ner bestämde sig Malin för att börja flyta igen, det var dock Jacob mer bered på denna gång så han tog tag i Malins väst och bogserade ner henne. Väl nere gick allt bra och vi såg en hel blandning av fiskar och djur, 2 bläckfiskar, massa färggranna sjösniglar och en liten fisk som även ingen av instruktörerna aldrig tidigare sett, en baby Baramundi (tyvärr blev det inget kort på den). Vi avslutade dagen med en grillad tonfisk bbq på stranden :) det blev ett par härliga dagar under vattnet som fick oss längta efter fler.


Vi fick ett tips av våran dykinstruktör att det fanns ett ställe på ön som gjorde goda eggs-benedict, självklart sitter vi där nu och njuter, en stor bonus, det visade sig att ägaren av denna restaurang som är ifrån ön har en passion för kaffe, så han har lyckats importera öns ända espressomaskin och gör extremt goda kaffevarianter, så nu smakar det ljuvligt med kaffe latte kan jag säga :)




Kommentarer
Postat av: Robin

Hahaha får så roliga bilder framför mig när jag tänker malin som en liten badboll som flyter upp till ytan :) Hur lyckas man med det egentligen? Kram på er

Svar: jadu robin det undrar jag med, men på nåt sätt så lyckas jag. men jag börjar bli bättre på att hänga nere på botten nu ;)
Malin Hammar

2015-03-08 @ 18:36:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0