Good Times'

Allting gott har tyvärr ett slut, eller nästan allting i alla fall. Våra dagar här på Giliöarna börjar att ta slut. Imorgon åker vi tillbaka med snabbfärjan till Bali för att där ta oss till en ort mitt på ön som heter Ubud. När vi åkte hit sa de till oss att det räckte med 2-3 dagar här för att relaxa och ta det lugnt, vi började med en vecka här, förlängde den till två och hade det inte varit för att vi hade ett flyg att passa hade vi nog utan tvekan förlängt tiden här mer! Det är som de vi har pratat med som jobbar här, han som var våran dykinstruktör Jacob var på rundresa i Asien då han kom hit, nu har han bott på ön i ett och ett halvt år, hans rundresa håller på fortfarande. Han är ändå inte den värsta, hon som har dykcentret kom hit 2003 och har fortfarande inga planer på att åka hem :)

Även fast det är så lugnt tempo på öarna här så får man ändå till väldigt händelserika dagar. Malin har visserligen lyckats läsa igenom 3 böcker och bränt sig i solen 3 gånger...kanske har ett samband?, medan Simon inte bara jobbade sig igenom grundkursen för dykning, utan även utbildade sig vidare som djupdyknings specialist. Under ytan har det varit mycket att se utöver de tusentals fiskar och koraller har vi även lyckats simmat med flera sköldpaddor, varav en var så stor så man fick plats att sitta på skalet (vilket vi inte gjorde), kikat på bläckfiskar som har sina projekt, suttit bredvid rockor på botten och tittat på varandra och vi har även fått den stora drömmen i uppfyllelse att simma med hajar. Den första hajen mötte vi en tidig morgon på 30m djup, det var en stor revhaj på någonstans emellan 1,5-2m som lite feg men elegant simmade runt där nere och la sig till rätta för att kika in oss, dagen efter stötta vi på två mindre vitfenade korallhajar på ca 1m som var lite mer modiga. Vi lyckades komma så nära dem att vi bara var en meter ifrån, där låg vi och flöt, stirrandes på varandra, båda förmodligen sugna på lunch... Så vi simmade varsit håll och tog en bit att äta efter det.


Det är inte bara under vattnet vi har stiftat nya bekantskaper, vi har även hittat en härligt liten familjerestaurang (man äter hemma hos dem) här på ön dit vi har gått på kvällarna och spelat kort, ätit god mat och tagit en och annan drink. Vi har trivts som fisken i vattnet eller Malin på dessertbuffé här :) temperaturen har pendlat mellan 26-34 grader, det har kommit lite fläktande varma briser då och då, vattnet har haft en temperatur på 28grader och vädret har varit sol på dagarna och lite skyfall på kvällarna, det är trots allt regnperiod.


Det är lite roligt för vi trivs egentligen i stort sett var vi än kommer, grejen är den att på Gili har vi trivts det där lilla extra, Indonesien är ett fantastiskt land och det finns så mycket mer att upptäcka, vart man än är så är det aldrig långt till palmer och sandstränder. Hela det här landet består ju faktiskt av öar.


Vi gör nu en mental omladdning ifrån strandhäng till djungelexpedition för att göra oss redo inför Borneos djupa djungler där vi hoppas se allt ifrån orangutanger till världens ända vilda population av pygmée-elefanter. Bara att ladda med myggspray och äventyrslust!


Tack och hej, leverpastej

Kommentarer
Postat av: Monica

Vad härligt ni har det och vad mycket ni får se. Det ska bli kul att se alla bilderna när ni kommer hem.
Ha det fortsatt bra! Här är våren på väg, så det känns bra. Kram

2015-03-12 @ 07:15:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0