Lupa masa

"Forget time" eller Lupa masa som det heter på lokalspråket, det heter även den lilla djungelcamp vi har bosatt oss i under 5 dagar. Man kan verkligen förstå varför den fått det namnet. Det man vet är att när man vaknar äter man frukost, när det blir mörkt äter man middag, sen sover sover man. Campen ligger en bra bit in i skogen ifrån närmaste civilisation, vilket är en jordväg en bit efter ingången till nationalparken Kinabalu, den är placerad på höjden ovanför en flod med kristallklart porlande vatten ifrån bergssidorna av Mt.Kinabalu. Det enda tecken av civilisation såg vi första natten när vi låg och tittade upp på den stjärnklara himlen och lyssnade på alla ljuden ifrån skogen, då svepte en satellit över himlakroppen, annars har vi inte ens sett ett flygplan. Vad vi däremot har sett mycket av det mesta av vad djungeln har att erbjuda fjärilar (det sitter en på min fot medan jag skriver nu i hängmattan) fåglar, ekorrar, ödlor, myror, spindlar, ormar och diverse andra små kryp.



Under dagarna går vi på turer ut i djungeln eller längs med floden, tar ett nakendopp eller två i det "uppfriskande" vattnet. Fram emot kvällen eller eftermiddagen tar vi det lugnt, läser bok, tittar på alla djur, plingar på gitarren, spelar kinesisk schack eller Uno. Självklart har vi firar världens bästa Carros födelsedag med vuxendricka-picknick nere vid floden! Vi är 11 personer här, alla ifrån platser i Europa faktiskt. Två svenskar (gissa vilka), två engelsmän, två italienare, två holländare, en österrikare, en tysk och en dansk.


Vi "bor"... Sover i "Honeymoon" bungalown. Även om det låter flådigt så kan jag förklara att det är ett upphöjt bambugolv ca 0,5m ifrån marken, ett myggnät, två centimetertunna madrasser och en pressening uppspänt som tak. Det är ändå väldigt mysigt då vi är placerade på en bergssluttning med utsikt över djungeln, så man kommer väldigt nära naturen och stjärnhimlen. Lite för nära naturen om man skulle ha Maria Ström i närheten, när vi skulle lägga oss igår så traska vi iväg ifrån den gemensamma sällskapshyddan med våra ficklampor i händerna upp för kullen, när vi kommer fram till våran hydda så gör vi den underbara upptäckten att det ligger en stor svart orm rakt under våra bäddar. Eftersom vi var så trötta så skrämde vi iväg den och gick och la oss. Jag nämnde tidigare att vi varit på turer i djungeln, våran andra dag tog vi en längre tur med en ifrån campen som våran guide. Turen tog oss djupare in i djungeln på små stigar som de fick göra framkomliga längst vägen med sina macheter. Under de tre timmarna som vi vandrade såg vi ödlor, spindlar, skalbaggar och ännu mera kryp, samt några tips på hur man överlever i djungeln, så vi kan nu hitta vatten i bambuträden och andra växter ifall vi skulle hamna i en nödsituation. Malin blev också en sann djungelmänniska då hon var den enda som hade fått 2 blodiglar på sig, som tur var satt bara den ena fast på foten.


Det har trots ormar och blodiglar varit ett par lugna och batteriladdande dagar i djungeln och nu laddar vi om för att bege oss ut på nya djungeläventyr här på Borneo med 3 dagars flodäventyr bland krokodiler, elefanter, orangutanger och fåglar. Hoppas vi lyckas se några.

Kommentarer
Postat av: Monica

Det är så roligt att läsa om era spännande äventyr. Kram

2015-03-22 @ 12:25:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0