mätt som en plätt

Dagen börjar med att vi vaknar upp till regn mot rutan i vår lilla bergsby, vilket inspirerade oss att ligga kvar i sängen ett tag innan frukosten som i det här fallet för Simon bestod av snabbnudlar med räksmak medans Malin föredrog cottage cheese med banan. Allt detta mumsiga kombinerat med lite nybryggt kaffe ifrån den pratglada damen som ägde stugan. Hon var väldigt intresserad av att veta allt man kunde veta om svensk natur. Vi gjorde det lätt för oss och sa att allt fanns förutom öken och djungel. Däremot blev man nästan lite förolämpad när hon trode att man kunde köra igenom landet på två timmar... lite större är det faktiskt. Nåja, eftersom det inte blev något hajkande idag pga vädret så bestämde vi oss för att åka vidare och övernatta i den "lilla" sjöstaden Burlington, Vermont, även känd som den stad med mest mikrobryggerier i landet (konstigt sammanträffande)...

Vi tog oss ner på serpentinvägar längs berssidorna, följde vägar längs floder i dalarna medans gransskogen svepte in oss och höll spänningen uppe om att vi skulle stöta på några svarta björnar som kan dyka upp i området. Väl nere på slättlandet tog vi oss över gränsen New Hampshire till Vermont. Amerikanarna är lustiga (eller helt totalt fantasilösa vilket är mer sannolikt) en stor del av städer och byar är döpta efter ställen i Europa, jag vet inte hur många Manchester det finns, men de dyker upp överallt. Det är inte det enda... Norway, Denmark och Finland dök också upp längs motorvägen. Sweden kom senare på en liten sliten väg, där skylten hängde nästan upp och ner, det är inte den ända gången Sverige hamnar på sniskan... då vi besökte en matbutik nu på kvällskvisten (anledningen kommer senare), för övrigt den bästa matbutiken jag varit i någonsin, så fanns där gourmeostar ifrån Norge, Finland och Danmark.... som tur var fanns "Swedish Glögg" på en hylla längre bort.
                          
Inte nog med att vi råkade vara påväg till ölmeckat Burlington, så råkade Ben & Jerrys orginal glassfabrik ligga på vägen... Efter ett snabbt stopp där så checka vi in på vårt hotell och tog en taxi till första bryggeriet som låg en bit utanför stan, mitt bland lastbilsdepåer och gamla tegelfabriker. Vi har varit noga med dokumenteringen av provsmakningen, både manuellt och digitalt, då minnet kan ha sviktat efter 14 provsmakade öl, 5 cider, en redig getostburgare med hemfriterade pommes samt snitzel, avtoppad med ostar, charkerikorv och en vinflaska (som vi köpte på matbutiken). Tur att jag har sparat 9 av 10 gånger på mitt friskis och svettis gymkort, taktiskt av mig. Skönt att vi har frukostbuffe och gym på hotellet samt att vi lämnar stan och beger oss till staden som är kända för sina bagels.... 




Hej hopp

Kommentarer
Postat av: Anonym

Mat och dryckresa!!

2016-05-16 @ 20:48:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0