Washington DC











Kramen!


Några dagar i Baltimore

De senaste dagarna har vi sett hur man firar jul här i USA. Det har varit stora högar med julklappar, mat i stora lass och ingen tomte. För tomten kommer till USA väldigt tidigt på morgonen när barnen och föräldrarna sover. Så honom fick vi inte träffa men lika glada är vi ändå. Människorna här i USA är väldigt öppna och omtänksamma. Vart vi än har åkt så har folk öppnat upp sina hem för oss, väldigt givmilda och gästvänliga. Det är något vi i Sverige måste jobba på. Idag så har vi haft en lugn och skön söndag. Vi hade en mysig fikastund, självklart utanför Starbucks. I solgasset, pappa i T-shirt, vi nöjt. Sedan under dagen har jag visat runt i mitt område och självklart fanns det tid för shopping. Mamma har nu köpt sitt andra par av skor, se hur många hon hinner köpa sen när vi åkte ner till Washington DC imorgon måndag. Och där stannar vi till och med onsdag. (Enligt vädret ska vi ha solsken och 10 grader varmt denna vecka). Hoppas att ni har det bra i vinterlandskapet där hemma!

Kramen!


JULAFTON!

 

24 December
Vi började dagen med julfrukost på bordet fanns det gröt, skinka, mormor och morfars kex och senap. Blev en liten snabb shopping på Target, var tvungen att komplettera julklapparna.  Sen så åkte vi hem igen och hade lite julfika och gjorde oss iordning för julafton. Sedan bar det iväg hem till Margot och John där det bjöds på svenskt julbord. Mamma och pappa klarade engelskan galant. Hade en jätte trevlig julafton. Synd att dagarna går så snabbt!

 

Tack snälla, underbara, goa, bästa Mimmie för den superfina kompisboken, du fick mig att fälla några glädjetårar på julaftons morgonen.  Jag har världens bästa föräldrar och de finaste vännerna man kan ha i denna värld. Nu är guldvärda, skulle inte klara detta utan er!



GOD JUL FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA! =)

KRAMEN!


23 December

 

Första heldagen med mamma och pappa spenderade vi här i Baltimore. Vi började med en amerikansk frukost på IHOP där vi mumsade i oss toast, crêpes och avslutade med pannkakor som var fyllda med banan, choklad, jordgubbar och toppad med grädde. Gott som bara den och mätta blev vi. Sedan var det dags att ge sig ut i trafiken igen, vi började med att jag och mamma hittade ett par varsina skor och pappa shoppade i spritbutiken. Sen så åkte vi vidare ner till Baltimores hamn, gäller att passa på när det är klarblå himmel och en massa härlig sol. Vi tog oss en promenad upp på den gamla försvarsmuren, Federal Hill. Där vi hade utsikt över hamnen och Baltimore centrum. Sedan tog vi oss till min favvo restaurang, cheesecake factory.  När vi var mätta igen så begav vi oss till Hampden där de har smyckat husen med diverse juldekorationer. Det var allt från julbelysning, navkapslar, bestick m.m. Frusna åkte vi hemåt till vårt fina hotell rum där vi mumsade i oss ost, kex och vin. Och under tiden bakade vi vörtbröd och kokade gröt.




Kramen!


.nära.nära.nära.

Om 2 timmar börjar jag min bilfärd mot Washington DC, Dulles airport. För att äntligen hämta Mamma & Pappa!

 

Kramen!


Snart så, hoppas jag!

Måndagen snart över den med, men inge föräldrar här. Jäkla snöstorm(ar)att komma och ställa till det hela. Men med lite tur imorgon så började de med att flyga först till London och sen till mig. Hoppas verkligen att det går, tredje gången gillt som man säger. Måste säga att det är jätte fint här med all snö och den hjälper verkligen att få julkänslan på topp. Gissar också att mamma och pappa har haft en mysig weekend i Köpenhamn, gått på tivoli och middagar. Men nu vill jag att de ska komma HIT! Saknar dem!

 

Kramen!


Snöstormen

Snöstorm! Överallt pratas det om snöstormen som ska komma inatt. Folk har varit och bunkrat upp inför  helgen, det är slut på mjölk, bröd, ägg, kött och toapapper i de flesta butikerna. Det är nästan så att man tror att det ska komma besök från rymden. Men det är det inte utan det kommer att snöa och blåsa hela dagen imorgon. Och jag hoppas och ville att det ska passera snabbt förbi oss så jag kan hämta mamma och pappa på söndag. Tur som jag har så har jag underbar Margot och John så hjälper mig så gott de kan. Så nu sitter jag med en B&J Cinnamon Buns och inväntar stooooormen!

Kramen!


En tredjedel avklarad

Värst vad tiden går snabbt har nu varit i USA i fyra månader, då är en tredjedel avklarad. Och det är bara två dagar kvar tills jag får åka och hämta mina kära föräldrar på flyplatsen. Det är äkta lycka det! Om inte detta snöoväder kommer och förstör det för mig. Ska tydligen komma in ett jätte oväder imorgon lördag, men detta ska jag fixa. Jag SKA träffa dem på söndag!

 

Denna vecka har också gått snabbt. Fasten man inte har gjort så mycket. Igår torsdags försökte jag att köra ner i parkeringshuset åt fel riktning. Det gick inge bra för när jag kom till andra svängen så kom det massa andra bilar som ville åka upp. Så det var bara att lägga i backen och backa upp för parkeringshuset. Detta var inte planerat! Haha! Lite stolt blev jag när jag lyckades att ta mig och bilen oskadat ut på vägen igen.


Kramen! 

 


Lussebak.

 

I lördags hade vi lussebak och kokade knäck. I bakgrunden hade vi julmusik och Mysteriet på Greveholm. Så nu har jag lussebullar i frysen och i kylen har jag ischoklad och knäck, ska försöka låta bli det tills det blir jul. Kan bli svårt. Matilda och jag, vi kan vi!

 

Nu så regnar det en massa, tråk! Så vi ska ta en film dag/kväll hemma hos Nicole. Har precis druckit Julmust och ätit pepparkakor och en eller två lussebullar, hade glömt att det var så gott! Imorgon är det en ny vecka, nya äventyr. Hoppas att denna vecka går snabbt :D


Kramen!

 

 

 

 


We made it!



Kramen!





11 December, sista dagen i skolan!

Har nu fått tillbaka min dator. Den funkar och jag har alla mina bilder kvar. Bäst för Best Buy, tanken på att det kostade mig 300 dollar. Livet rullar på som vanligt här i Baltimore, lika glad varje dag som solen skiner. Snart bär det iväg till skolan, sista dagen. Jag har gjort bra ifrån mig på proven och uppsatserna så jag hoppas på ett bra betyg som jag sedan kan skryta med hahah. Ni som känner mig vet att jag precis klarade godkänt i engelska, det var på hårstret. Tror att min engelska lärare Helena skulle vara stolt om hon pratade med mig i nuläget. Nee skolan var det. Hej hopp!

Tack söta mamma & mormor & morfar, för att ni kommer ihåg en sådan sak som att det är min namnsdag, när jag själv inte ens gör det!


Kramen!


Hej mitt vinterland.

Det har kommit snö här i Baltimore, men den börjar tyvärr smälta bort. Se hur länge den ligger kvar. Annars hoppas vi att det hinner snöa en gång till innan Jul, det skulle vara mysigt.


Kramen!


Klassfoto


Mina klasskamrater:
Tamara från Iran, Jung från Syd Korea, Lara från Tyskland, Fröken Miss Laura här ifrån Baltimore, Jag, Sabina från Österrike & Tatiani från Brasilien.

En härlig blandning, vi har haft mycket skoj ihop. Speciellt jag och Sabina, vi har blivit stammisar på Starbucks efter våra lektioner. Ååå vad vi har skrattat tillsammans. Nu har vi bara en vecka kvar i skolan. Och det betyder slut på läxor och sovmorgon :D

Kramen!


1 December

Då var det första december här i staterna med. Men det känns inte som om det är december, tanken på att idag hade vi klarblå himmel med en 17 grader. Så idag satt jag ute och åt lunch i t-shirt, det skulle aldrig hända hemma i Sverige. Men så fort solen går ner så ser man alla hus som är pryda med massa, massa och åter massa belysning. Hur mysigt som helst att åka runt här när det är mörkt. Och inne i butiker, fik och restauranger spelas det julmusik. Det var väldigt längesen jag verkligen kunde njuta av tiden innan julafton. Var inte så lugnt när man jobbade på donken eller på maxi, bara en massa stress och jäkt. Så nu ska det börjas julpyssla, baka och ha sig. Och det bästa med allt är att det BARA är 19 dagar kvar tills jag ska hämta mamma och pappa på flygplatsen! :D


Kramen!


RSS 2.0